Over ons

In 2011 zijn Tony Kuster en Henny van den Bosch vanuit een dolletje begonnen met het nadenken over een bowling marathon. Het zou een gezellige happening moeten worden, waarbij vooral het goede doel, maar ook het bowlen centraal zou moeten staan.

Bowlen voor een goed doel dus en dat gedurende een enorme sportieve uitdaging: een bowlingmarathon van bijna 14 uur waarin je per persoon wel 20 games gooit! Wie wel eens recreatief enkele games achter elkaar gooit, weet hoe zwaar dat kan zijn.

Het kan snel gaan

Het dolletje begon onverwachts ineens steeds vastere vorm aan te nemen en een paar maanden later werd het – initiatief dankzij enorm veel medewerking van heel veel personen en bedrijven – werkelijkheid. Binnen slechts 3  weken was het toernooi vol bezet met 16 enthousiaste teams  en stonden er zelfs diverse teams op de reservelijst! Een geweldig succes en dat al bij voorbaat. Het goede doel was toen, in 2011,  KIKA, Kinderen Kankervrij.

Op zaterdag 4 juni 2011 was het dan zover! De sfeer zat er direct al helemaal in en die is tot en met de allerlaatste bal ook niet meer weggeweest. Het hele toernooi verliep verder op rolletjes en uiteindelijk was de opbrengst voor KIKA maar liefst 1285 Euro!

Toch wel enigszins beduusd van dit onverwachte succes, werd direct besloten om deze marathon zo mogelijk ieder jaar te gaan organiseren. En natuurlijk werd er ook in 2012 en 2013 door Henny en Tony ook weer een bowlingmarathon georganiseerd. En de opbrengsten voor de goede doelen werden ieder jaar groter. In 2012 was de opbrengst gestegen tot 1600 Euro. En vorig jaar, in 2013, is er een cheque overhandigd van bijna 2100 Euro aan het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Een resultaat om heel trots op te zijn!

2014

In 2014, hebben Henny en Tony dit geweldige evenement weer georganiseerd. Helaas konden we door de sluiting niet meer terecht in Schiedam, waar de eerste drie edities plaatsvonden. Maar er kwam gelukkig een uitstekend alternatief. Dit jaar werd de marathon gehouden in Zoetermeer bij bowlingcentrum Dekker. En het goede doel dit jaar, was wederom het Sophia Kinderziekenhuis, omdat ze daar zo’n geweldig werk doen voor de zieke kinderen en er veel geld nodig is onder andere voor onderzoek. Uiteindelijk kregen we met elkaar wéér een recordbedrag bij elkaar, namelijk €2640,-!!!.

2015

Dit was een jaar die rommelig begon door wat miscommunicatie. Helaas moesten we starten met “maar” 15 teams. Toch was het weer net zo gezellig als voorgaande jaren en begon het geld binnen te rollen voor het goede doel. Echter doordat we een team minder hadden bleek het al snel moeilijk te worden om boven het eindbedrag van 2014 uit te komen. Uiteindelijk door een hele grote verrassing die tijdens de prijsuitreiking plaatsvond kwam we op een nieuw recordbedrag uit van ruim €3700,-!!!.

En je hoeft echt geen geweldige bowler te zijn om mee te kunnen doen met een team, Iedereen kan in principe mee doen, want de scores worden geteld op basis van een handicap berekening.

Dus ondersteun het geweldige initiatief van Tony en Henny en speel tijdens het weekend van 2 en 3 juli 2022 tijdens een absoluut, geweldige en sfeervolle happening met je team voor het Sophia Kinderziekenhuis. Zoek sponsors, zoals bijvoorbeeld je werkgever, of ga geld ophalen voor het goede doel en doneer dat. Laten we samen het recordbedrag van vorig jaar gaan overtreffen! Speel dus mee en doe het voor al die kinderen…….